Treballs finals de restauració paisatgística al parc del carrer Muntanya

Alumnes de Jardineria

A la fase final de treballs al parc del carrer Muntanya, els alumnes de jardineria, a més de seguir amb les habituals tasques de manteniment hem realitzat tasques per rematar elements i així deixar la restauració de la zona llista per a ser utilitzada pels veïns. Aquestes tasques han estat:

Font d'aigua. Els alumnes construírem i instal·làrem una font pública de ferro colat. Es va construir la base de la font amb maons i es va obrir una petita rasa on es va instal·lar el desguàs que es va connectar amb el sistema local de recollida d'aigua.

Pintura dels fanals i bancs. També es va procedir a la renovació de la pintura dels fanals del parc i la substitució dels bancs, que estaven en mal estat, per altres nous.



Pista de petanca. A petició dels veïns del barri es va construir també una petita pista de petanca. Es va pujar la sorra blanca que servirà de sòl, escampant, anivellant i compactant amb aigua i un corró per deixar-la llesta perquè les persones gaudeixin d'ella.

Millora dels jocs infantils. A part de la rehabilitació dels elements dels jocs infantils, com tobogan o gronxador, es va aixecar el mur de seguretat amb maçoneria. Amb ajuda de trepants mecànics i gran destresa es van anar partint i col·locant les pedres per augmentar en un metre aproximadament l'alçada del mur de seguretat dels jocs. Finalment, i amb ajuda de la brigada municipal d'obres i serveis, es va emplenar de sorra de platja la zona dels jocs i es va aconseguir així millorar la qualitat del sòl i corregir l'excessiu desnivell provocat per les pluges i per la construcció del mur de maçoneria.

Paviment del parc. Finalment, es va procedir a la pavimentació del parc, que estava en molt mal estat i inacabat. Primer, alguns alumnes es van encarregar de realitzar els mesuraments pertinents. També, es van encarregar planxes d'acer corten a una empresa especialitzada i els alumnes van anar instal·lant-les. Les planxes portaven 4 varetes de ferro, que amb l'ajuda d'un trepant i una pasta química eren fixades en els seus respectius llocs.