Eradicació d'espècies invasores.

Alumnes de Forestals 

L'especialitat de Forestals ha finalitzat recentment una actuació relacionada amb l'eliminació d'espècies invasores del gènere Cylindropuntia spp. a la zona de la muntanya de Santa Anna, propera al carrer Lluna i al carrer Sol.

Concretament, s'han realitzat tasques de preparació per a una propera eradicació de les espècies invasores de grans dimensions.



L'actuació s'inicia amb el desbrossament de les herbàcies de les zones circumdants, mitjançant motodesbrossadores, per facilitar el nostre treball i obrir camí entre les herbàcies.

Simultàniament, s'eliminen, trossegen i redueixen de mida dels exemplars de Cylindropuntia rosae, Cylindropuntia subulata i Opuntia ficus-carica. Afavorint així l'efectivitat del futur tractament de fumigació que aplicarà la brigada municipal, reiteradament, fins eliminar-les.

A més, s'ha realitzat la poda i aclarida dels exemplars arboris de Olea europaea i Ceratonia siliqua al costat de la zona de les espècies invasores sobre les que actuem.

Ha estat una tasca de considerable dificultat i esforç, per la naturalesa de les espècies eliminades, pel seu caràcter espinós i per la seva gran mida, que en molts casos superava en alçada la nostra alçada.

Hem utilitzats guants i mascaretes tant per prevenir les emanacions de les parts seques i putrefactes de les cactàcies, com per procedir a la retirada de runes trobats entre les mateixes.

Tot i les dificultats, el resultat obtingut ha estat més que satisfactori. Bona mostra d'això han estat les nombroses felicitacions rebudes pel veïnat de la zona, que és el nostre major premi i reconeixement.