Creació d'un viver en el C.P.C. Pinet.

Alumnes de jardineria

Abans de començar amb els treballs de plantació al parc del carrer Muntanya, els alumnes de jardineria vam realitzar un inventari d'aquelles espècies autòctones que anàvem a plantar. Per a fer-ho utilitzarem l'aplicació dels Fulls de càlcul de Google, molt similar a l'Excel. Vam fer una taula classificant les plantes per; arbres i palmeres, arbustos de port mitjà, arbustos aromàtics i arbustos no aromàtics. També especificarem la quantitat d'espècies que s'apilaven, el format i capacitat del contenidor en què arribaven i la mida de la planta.



El següent pas, després de completar l'inventari, va ser la creació de cartells identificatius per a cadascuna de les plantes del viver que anàvem a preparar en el C.P.C. Pinet. Per a aquest treball es van utilitzar les aplicacions Documents i Drive, també de Google. Mentre uns alumnes escrivien els cartells, basant-se en l'inventari que s'havia realitzat, altres buscaven imatges de les espècies a Internet que més tard s'afegirien als cartells per ajudar a identificar cadascuna de les espècies.

Després de la primera entrega de plantes, vam començar a apilar-les i classificar-les en un viver que prèviament havíem preparat en una de les terrasses del C.P.C. Pinet. Cada vegada que arribava un nou lliurament o havien d'utilitzar plantes, es procedia al muntatge d'una bastida per facilitar els treballs. Entre tots els alumnes formàvem una cadena humana per pujar o baixar les espècies que anàvem a necessitar desde baix cap a la terrassa o a l'inrevés.

En aquesta terrassa les diferents espècies estaven agrupades de manera que es podien diferenciar fàcilment per la seva disposició. Entre elles es van deixar passadissos per a la seva millor manipulació i reg amb una mànega que unirem a una boca de reg que els operaris de l'ajuntament ens van instal·lar.