Treballs previs i conreu dels sòls dels diferents parcs.

Alumnes de Jardineria

Com ja s'ha descrit en l'article dels checklists, els alumnes de jardineria ens trobem amb uns parcs degradats en major o menor mesura. El primer parc on vam acudir va ser el parc del carrer Muntanya. Aquí, a més de la brutícia de restes orgàniques i no orgànics, la terra es trobava en un estat d'abandó de dècades, amb un sòl molt dur i molt pobre en matèria orgànica. La zona infantil es trobava plena de runes i en un important estat de deixadesa.

El primer pas va ser la neteja i recollida de les restes orgàniques i inorgànics. Ens dividim en equips de 3/4 persones. I mentre que uns es dedicaven a recollir fulles i restes orgàniques i inorgànics de les zones enjardinades, altres netejaven les zones de pas. D'altra banda, un altre grup es va dedicar a eliminar el gran nombre d'enderrocs que s'acumulaven a la zona infantil i es va intentar anivellar una mica el terra, ja que té un pendent produïda en part pel pas d'aigües de pluja. Per a aquestes tasques es van utilitzar escombres, recollidors, pales, escombriaires, cabassos de diferents mides, rasclets i carretons.



Després de les tasques de netedat vam començar amb el treball del sòl: els dotze alumnes ens vam repartir en diferents zones del parc i vam llaurat de la terra. Alguns es van centrar a la zona infantil per fer-li unes millores inicials. La resta van començar amb els treballs a la terra que servirien per oxigenar i deixar anar la terra perquè així les plantes i arbres tinguessin menys dificultat per crear vida. Aquí les eines utilitzades van ser aixades, ganxos, pics, pales, cabassos i rasclets. En finalitzar la jornada, vam recompte d'eines per guardar-les en el CPC Pinet.

Tots aquests treballs inicials van començar al desembre i s'han anat realitzant en tots els parcs on el Taller Centelles té previst realitzar actuacions. Després de Nadal vam tornar a llaurar la terra, per deixar-la a punt de sembra, trencant els terrossos que van resultar de la primera vegada i deixant-la a punt per plantar.