Treballs al parc Tirant Lo Blanch.

Alumnes de jardineria

Els treballs que realitzàrem els alumnes de jardineria al parc Tirant lo Blanch, van començar el 16 de desembre amb una neteja general de la zona que va consistir en la retirada de pedres grans, fulles acumulades i restes d'obres. Continuàrem amb la realització de rases on posteriorment s'anaven a col·locar els passants per a la xarxa de reg. Un cop acabades aquestes rases vam col·locar les gomes de degoteig al seu interior, i subjectant-les amb els peus les vam cobrir de terra perquè quedaren ocultes.

El següent pas va consistir en obrir una rasa que abastava pràcticament la totalitat del perímetre del parc, rasa en la qual després es plantaria la tanca de pitòspor. El pitòspor és un arbust que ens va ser subministrat en contenidors i amb una mida d'uns 50 centímetres.




A partir d'aquest moment, els alumnes ens vam dividir les tasques i, mentre un grup treia els contenidors de les plantes, un altre grup les col·locaven en la rasa i cobrien amb terra estrenyent perquè no quedés aire entre les arrels. Un tercer grup, portava terra en carretons fins on es trobava el grup que plantava. També, alguns es van dedicar a portar aigua per al primer reg després del trasplantament. Un cop acabat tot el procés de plantació, es va realitzar una petita poda per deixar totes les plantes amb una mateixa altura i es va procedir a la neteja final de runes per deixar el sòl a punt per a l'emplenat final de terra. Aquest emplenat es va fer amb terra al·lòctona portada en camions i que es va repartir per tot el parc cobrint forats i anivellant la superfície. Finalment, vam passar uns rodets per aplanar i allisar la terra, deixant-la preparada per a la formació de les praderies de gespa.

El divendres 22 de gener, es va procedir a la neteja i acabat final del parc, on es van eliminar les últimes pedres o runes que quedaven, neteja de passadissos i zones infantils, deixant el parc a punt per a la seva reobertura.