Elaboració de checklists amb propostes de millora per a les zones d'actuació.

Alumnes de Jardineria

Els alumnes de jardineria del Taller d'Ocupació Centelles II comencem el nostre treball en els parcs on havíem de realitzar les actuacions amb l'elaboració de checklists. Els checklists són documents que detallen els diferents aspectes que s'han d'analitzar per conèixer l'estat anterior a l'actuació, detectar els problemes i proposar millores.

En el checklist del Parc de la Muntanya després de l'anàlisi i estudi dels problemes inicials que presentava el parc, els alumnes vam posar en comú les següents possibles solucions:
  1. Primerament s'ha de realitzar treballs previs de neteja i manteniment, substituir o millorar el mobiliari i mantenir o arreglar els fanals. Cal fer treballs de conscienciació amb els veïns per evitar el problema amb els animals.
  2. Per a la zona infantil s'ha de millorar el paviment de seguretat, col·locar la tanca perimetral i solucionar el problema del pendent.
  3. Respecte a la jardineria es solucionarà llaurant la terra, plantant diferents espècies tant de plantes com d'arbres i es procedirà a l'eliminació dels Ailanthus altissima.
  4. Pel que fa a les infraestructures s'hauran de pavimentar els camins i acabar els murs, i acabar amb el problema de l'accessibilitat transversal mitjançant la construcció de rampes.

En el checklist del Parc de Vistahermosa les millores proposades per l'alumnat serien:
  1. Millorar la zona infantil amb pintura i manteniment en general, millorar el drenatge de la zona infantil i millorar els murs amb pintura i amb la substitució de les rajoles trencades o inexistents.
  2. Col·locar una arqueta de reg.
  3. Protegir el desnivell col·locant una barrera verda (tanca).
  4. També es pretén la integració d'un dels murs d'una casa confrontant amb la pintura d'un mural que done sensació de veure allò que el mur està tapant.
  5. Eliminar els escocells dels pins.
  6. Solucionar el problema amb l'aigua que va a parar a la Plaça de Camacho.
  7. Per descomptat es pretenen plantar nous arbres que milloren la diversitat, així com un bon nombre de plantes.
  8. Finalment s'hauria de millorar l'accés, obrint de nou una entrada on es trobava en un principi però evitant l'error de permetre que el parc es torne a omplir de vehicles.

Per al checklist del Parc de Sant Vicent les millores que proposem els alumnes són:
  1. Recebar els camins i pintar i mantenir la tanca perimetral.
  2. Millorar la col·locació i l'estat dels bancs i les papereres, alguns actualment fora del seu lloc.
  3. També es va proposar la instal·lació d'un pipican, que podria donar solució al problema amb els excrements.
  4. Millorar la il·luminació, que podria ajudar en el problema del vandalisme.
  5. Afegir algun joc infantil més, si les mesures ho permeten.
  6. A la part de la jardineria, creiem que el fonamental és plantar noves plantes que milloren la qualitat del parc.
  7. Finalment, creiem que cal millorar els problemes d'accessibilitat que presenta el parc amb la creació d'uns accessos que permeten a gent amb mobilitat reduïda l'accés al parc de forma còmoda.

Ara sols queda posar-se a treballar!