Treballs de restauració paisajística a la Plaça de Vista Hermosa i el parc de Sant Vicent.

Alumnes de Jardineria

Els treballs realitzats en les dues zones d'actuació han seguit el següent itinerari:

1. Tanca.
2. Plantació.
3. Obra i revestiment de murs mitjançant pintura.
4. Manteniment i reparació de jocs infantils.
5. Reg i manteniment.
6. Instal·lació de mobiliari urbà: bancs i papereres.

Un cop decidides que espècies de plantes s'anaven a plantar, els alumnes col·loquem la tanca de protecció al parc de Sant Vicent i la plaça de Vista Hermosa tant per a seguretat i salut en els treballs a realitzar com per a la protecció de les espècies vegetals. Un cop col·locades les tanques vam posar cartells amb les mesures de seguretat i salut de l'obra i una cinta de senyalització en color vermell i blanc per fer més visible la tanca i millorar la seua seguretat.

Treballs realitzats a la Plaça de Vista Hermosa.

Després d'això, vam començar amb els treballs de plantació. Com s'ha explicat en articles anteriors, la terra es llaura i desterrona, fent que s'oxigene i asolee correctament quedant així llesta per a la plantació. El primer pas, en els dos parcs, va ser el disseny i composició de les espècies a plantar. Dissenyàrem i seleccionàrem les espècies vegetals per aconseguir un jardí amb aquestes principals característiques: manteniment baix, consum hídric baix i creació d'una zona verda amb diversitat d'espècies vegetals. En principi, totes les espècies trasplantades han estat regades un parell de vegades per setmana, però a poc a poc s'ha anat reduint el reg per acostumar-les a poc consum d'aigua.

Un grup d'alumnes es va dedicar a treballs d'obra, després de la plantació de gran part de les espècies vegetals. Els treballs que es van realitzar van ser el pavimentat del banc corregut, tant al lateral oest com el perimetral de la zona de jocs infantils, com també la coronació del mur perimetral exterior al costat del carrer Vista Hermosa. A més es van lluir els murs perimetrals que es trobaven en mal estat i es va procedir al tapat d'esquerdes i trencs. També es va alçar el mur perimetral oest per delimitar el marge i evitar que les persones puguen caure pel desnivell existent.

Treballs realitzats al Parc de Sant Vicent.

Després dels treballs d'obra i després de l'enduriment correcte dels materials, es va crear un equip de pintors, que s'encarregarien dels treballs de restauració i integració de les parets i murs del parc. Es va optar per tonalitats que s'integraren en l'entorn dels parcs. El procediment que es va seguir va ser, primer rascar i netejar la superfície, a continuació, aplicar una capa de líquid fixador per a un millor adherència i evitar humitats. A pintar es va començar per l'interior d'algunes jardineres, amb la intenció de deixar-ho preparat perquè els plantadors pogueren plantar. Després es va passar a pintar els murs exteriors de les jardineres i els murs perimetrals com del banc corregut. Cada zona va tenir dues passades de pintura per deixar la superfície pintada de manera uniforme.

Un altre equip d'alumnes es van dedicar a tasques de pintura i manteniment de jocs infantils i del paviment de seguretat de la zona d'aquests jocs. Primer es va polir la superfície per eliminar pellofes i obrir poros i després es va procedir a netejar i desinfectar els diferents jocs. Finalment, es van pintar els diferents elements dels jocs infantils amb els seus colors originals.

El reg és una part fonamental perquè les espècies recent trasplantades sobrevisquen en la seva nova ubicació, lloc on passaran la seua futura vida. La plaça de Vista Hermosa es compon de 4 zones diferenciades on s'han implantat diferents espècies autòctones. Es va regar amb reg a mànega "efecte pluja" per no danyar les parts aèries de les plantes i evitar embassaments que pogueren ofegar les arrels.

Com a tasca final es va procedir a la instal·lació de nou mobiliari urbà, papereres i bancs. Quedant així complets els treballs per millorar les infraestructures del parc de Sant Vicent i la Plaça de Vista Hermosa.