Reg i manteniment del parc del carrer Muntanya.

Alumnes de jardineria

El reg és una part fonamental perquè les espècies recent trasplantades sobrevisquen i arrelen en la seva nova ubicació, lloc on passaran la seva futura vida. El parc del carrer Muntanya té unes dimensions considerables, uns 1.330 metres, on s'han plantat unes 7500 plantes.

Per poder ser autosuficients amb l'aigua, es va instal·lar una arqueta de reg a la zona, ja que no existia cap i era molt necessària per les condicions del parc. A partir d'aquest moment es van començar les tasques de reg i manteniment des de la primera zona on es va plantar. La superfície plantada anava augmentant a poc a poc i, per tant, també augmentava amb ella la zona de reg.


Al principi, com la superfície a regar era petita, es podia fer amb una mànega de forma manual i aplicant aigua en forma de pluja per no danyar les parts aèries de les plantes i per evitar embassaments que poguessin ofegar les arrels. Quant es van anar plantant la resta de zones del parc es va començar a augmentar la superfície a regar, per això es va instal·lar un sistema mòbil de mànegues amb aspersors rotatius per al mateix temps, poder regar fins al triple de superfície.

Tal com avançava el reg durant el transcurs dels dies, la terra estava al punt, amb la característica de capacitat de camp que permetrà el desenvolupament de les espècies vegetals. A més es va poder detectar en una zona un petit problema de salinitat a la terra, que va ser immediatament solucionat aplicant més quantitat d'aigua per diluir aquestes sals.

Finalment, els alumnes de jardineria també havíem de preocupar-nos de mantenir el nostre viver instal·lat al CPC, on s'apilaven les plantes encara en els seus contenidors. Per tant, en acabar la jornada i recol·locar les plantes que havien sobrat del dia, regàvem el viver i es deixava a punt per als propers dies.